Skip to content

En flott flydag?

Selv om Island forsöker igjen å få verdens oppmerksomhet vekk fra gjelden, valgte jeg idag å trosse Askeskyen med en dagstur til Köbenhavn på jobbreise. Gardermoen i 06.30-tiden var en sann fornöyelse. Ingen mennesker, ingen kö og lavt stöynivå. Jeg tenkte for meg selv der jeg puttet saker tilbake i lommene mine etter sikkerhetskontrollen at dette var jo en perfekt flydag! Masse mannskap ute, men veldig få som flyr. Da er jo servicen faktisk ganske bra, også i vesle Norge.

Fare for å ikke komme hjem? Vel, den er der jo alltids, men Askeskyen skulle jo flytte seg vekk fra Europa, og jeg hadde et veldig interessant möte. Hvis det da, mot värmeldingens odds skulle väre et problem, er det jo flere busser og tog hjem fra Köben. No problemo!

Men nå sitter jeg på Kastrup. Mitt opprinnelige fly kl. 18.10 har blitt kansellert. Jeg er nå ombooket til 20.05-flyet som skulle gått for 20 minutter siden, men som nå har avgang kl. 22.00, visstnok. Og 17.10-flyet ble også nettopp kansellert. Men men. Jeg er ikke så bekymret. Verre er det med mange av mine medpassasjerer!

Det er egentlig ganske interessant å ha god tid, plutselig. Å se på andre folk, hvordan noen virkelig blir stresset (de burde jo tross alt ikke väre SÅ overrasket). Noen ved en PC bortenfor meg her forsöker finne alternative reiseveier hjem, men det er visst ikke like enkelt. De er ihvertfall svärt så negative på egne veie.

Og så kommer man i prat med folk! En pen klynge står under de fleste infoskjermer og titter opp, i håp om at deres fly plutselig skal väre klar til avgang. Og da har de tid til å snakke, spesielt om de skal samme vei som en selv.

Jaja, en ganske så interessant dag, egentlig. Og får jeg ikke noe reisevei hjem, har en kamerat i Malmö invitert meg på besök! 😉