Skip to content

Tung start på bolighøsten

Nå har vi sett etter ny bolig siden nyttår uten å klare å kjøpe noe. Etter noen harde budrunder, fatter jeg ikke at boligprisene virkelig skal være på vei nedover.

E24.no skrev på mandag at det er en tung start på bolighøsten, og det var det virkelig for meg også! Ikke fordi jeg sliter med å selge en bolig, men de boligene jeg legger inn bud på blir solgt for så altfor mye. For andre gang la jeg på mandag inn bud på 500.000,- kroner OVER takst på en halvpart av en tomannsbolig i samme veien, men likevel er det andre som har vunnet budrunden!

Heldigvis har vi ikke noen bråhast med å flytte. Heldigvis har vi ikke solgt leiligheten vår før vi kjøper noe nytt. Det er veldig godt å ikke ha et press om å kjøpe, selv om det medfører noe usikkerhet rundt hva vi har av penger til å kjøpe for. Eksisterende leilighet tror jeg er rimelig (?) lettsolgt og risikoen for ikke å selge opplever jeg som langt mindre enn å måtte kjøpe noe man ikke har lyst på eller flytte flere ganger.

Har vi satt oss for store krav? Er husene vi har sett på taksert altfor lavt? Har folk for mye penger for tiden?

Ja, det ser nok slik ut…

Så, når vil vi merke noen langvarig nedgang i boligmarkedet? Og når kan vi få kjøpt en flott nytt hus for vår nye familie?

One Comment

 1. Merete Løberg wrote:

  Hei Andreas
  Er dere fortsatt på utkikk etter ny bolig?
  På bildet ser det ut som om dere kikker etter tomasnnsbolig på Kjelsås?
  JM Byggholt har et prosjekt ved Vesletjern med rekkehus i markagrensen. De første husene står ferdige nå før jul. En av fordelene med nye hus er at prisen er fast, så du vet hva du må ut med ( i tillegg til at du slipper å pusse opp de første årene..)Interessert? se mer på http://www.lillogrenda.no Lykke til!

  Friday, October 10, 2008 at 10:20 am | Permalink